Съединените щати са открили пет звена от силите за сигурност на

...
Съединените щати са открили пет звена от силите за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ обвинили пет формирования на израелските спецчасти за нарушение на човешките права

Съединените щати са разкрили пет звена от силите за сигурност на Израел отговорни за груби нарушавания на човешките права. Това е първият път, когато Вашингтон стига до такова умозаключение за израелските сили, съобщи Държавният департамент в понеделник, макар че не е забранил на нито едно от тези звената да получава американска военна помощ, предава Ройтерс.

Израел е направил " реабилитация " на четири от частите в сходство със законите на Съединени американски щати, забраняващи военна помощ на части от силите за сигурност, които правят такива злоупотреби, сподели пред кореспонденти заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Въпросните произшествия са станали извън Газа преди експлоадирането на спора сред Израел и Хамас през октомври, посочи Пател.

Правозащитни групи споделят, че са докладвали на Държавния департамент за произшествия, в които са забъркани израелски елементи, в това число убийства без присъда, изтезания и физическо принуждение, множеството от които осъществени против палестинци в окупирания от Израел Западен бряг.

Пател отхвърли да предложи детайлности за нарушаванията, които американските чиновници са разгледали, кои звена са взели участие или какви ограничения са подхванати.

" Четири от тези звена са отстранили дейно тези нарушавания, което чакаме сътрудниците да създадат ", сподели Пател.

В пети случай Вашингтон към момента не е определил дали е направено задоволително и към момента е в полемики с Израел, сподели той.

Смята се, че петата единица е батальонът " Неца Йехуда " на Израелските отбранителни сили, който е забъркан в гибелта през 2022 година на 78-годишния американец от палестински генезис Омар Асад.

Всички единици могат да получават помощ от Съединени американски щати, сподели Пател.

Военното държание на Израел е обект на все по-голямо внимание, така като неговите сили са умъртвили към 34 500 палестинци в Газа, съгласно здравните управляващи на анклава, доста от които дами и деца. Ивицата Газа е превърната в пустота, а рисковият дефицит на храна провокира страхове от апетит.

Израелското нахлуване стартира в отговор на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври, при която съгласно Израел 1200 души са били убити и десетки заложници са взети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР